Akhirnye menjadi juga karipap akak nih.nak buat semalam punye semalam tertangguh.jadi malam tadi akak masak sadin untuk buat inti.mula mula hajat nak buat pau.tapi tingat elok buat karipap.minggu nih kan minggu karipap sedunia.tak caya g ler jenjalan umah geng yang len.ade yang buat.seronok kan.makan pun sedap.yang paling seronok karipap akk menjadi pusingan nyer.terimakasih sayang kat CikManggis atas tayangan resipi nih kat umah dia.lepas nih boleh lah akak bertoing toing selalu ngan tepung...hehehe...
Bahan-bahannya:)
Adunan minyaknya:
- 300 gm tepung gandum
- 150 gm lemak sayuran
Adunan Tepung:
- 350 gm tepung gndum
- 1 cawan air
- 1/2 sudu teh garam
pandangan sisi karipap akak.camner ok tak.nak gak dia posing maut kan!!!!!
salam akak...
ReplyDeletewah maut betui karipap tu posing....
Chah,
ReplyDeletesaje jer ngengada suh dia posing cam tuh..berbangga lakss karipap toing toing akak menjadi..hohoho
wah..nampak gayanya kita kena tutup kedai ni kakasma...hehe Toinggg!toinggg :)p
ReplyDeletecikmanggis,
ReplyDeletehohoho jangan ler tutup kodai,pasal cikmanggis bagi resipi nih menjadi..toceh toceh..pas nih nak buat kroket tu laksss tapi tak tau bile