Yuk semua minum petang kat umah akak.lama tak makan pisang goreng dan keladi goreng.pagi tadi masa gie pasar tani akak beli keladi nih.hanya guna tepung beras,sedikit kapur dan garam ajer..untuk adunan bater gorengan keladi dan pisang...makan dengan sambal kicap dan gula..ermmm anak anak makan ngan gula laa ape lagi..akak suka makan dengan sambal kicap.sedap nyer..
salam kakasma,
ReplyDeleteterima kasih sudi berkongsi talam ubi di bawah itu. Permisi saya gunakan resipi ini. Nampaknya senang buat dan tidak banyak gunakan bahan.
Kalau ada yg kakasma ingin tahu, silakan. Saya sudi menerangkan seberapa mampu.
kita pun goreng keladi tadi..cicah sambal kicap!..sdapp.
ReplyDeleteJahRera,
ReplyDeleteOOO persilakan..saya pun first time buat tuh..okay lah.nak pelbagaikan rasa dan menu.insyaAllah nnti kita boleh berbicara panjang yer
Cikmanggis,
ReplyDeletewah cam berjanji kan..sedap tul cicah ngan sambal..heheeh ingat nak buat nasi keladi..tapi keladi kuning laksss okay ker
akak nak keladi goreng yg lg masyuk.. rebus dulu keladi tu separuh empuk, tos n tabur sket gula, baru celup dlm batter n goreng. dia jd rangup diluar n gebu didlm....
ReplyDeletejue mj
ReplyDeleteterimakasaih yea atas info nih.wah ade lagi keladi tuh.nnti akak nak buat laa.sayang dier...muahhhhhh