Lepas maghrib malam tadi,akak tingat yang pagi tadi ade jengah dapur Diana.dah lama tak menjengah.nampak resipi biskut nih.tengok bahan semua ade.apelagi akak pun buat ler adunan biskut nih.memang merbeles biskut nih.lembut dan rangup.anak anak akak menunggu jer bile lah nak masak biskut nih.akak buat dua adunan.dapat banyak...tapi tak tau berapa bab dah kena ngap dulu...dan hari nih anak akak yang bongsu genap empat tahun..tengah terpikir kek ape nak dibuat jap lagi.ingat nak buat makan makan tapi tak tau lagi ape nak dimasak..
BISKUT DWI CHOCOLATE & WHITE CHIPS
Sumber: Fizan (FRD)
Bahan-bahannya
100 g majerin ~ saya guna butter, lebih sedap..
25 g gula perang
120g tepung gandum
60g coklat chips atau coklat dwi choc + white chips
30g serbuk badam
1/4 esen vanila
Cara-caranya
1. Pukul majerin, gula dan esen vanilla hingga hancur
2. Kemudian campurkan tepung,coklat chips dan serbuk badam gaul hingga sebati.
3. Bentukkan doh besar 50sen di atas loyang. Bakar pada suhu 180C selama 20 minit atau kekuningan.Boleh angkat.
kak..nnt leh kite tyr wt biskut ni untuk raye ye :))) mesti sedap...
ReplyDeletemummyseri...
ReplyDeletememang sedap lembut dan rapuh..akak guna gula perang yg light kalau yang perang sikit lagi cantik kot...