resipi dari rumah ALONG ROZ....
By: AlongRoz@HomeKreation
Source: Diana FRD (blog Diana dah tutup)
Saiz: 8" persegi
BAHAN2:
1½ cwn Tepung Gandum*
2 st Baking Powder* (* ayak)
1 cwn Suji
½ cwn Gula Kastor
200g Butter
2 bj Telur
2 st Vanilla Essence
Jem pilihan anda (Along guna jem organik Black Cherry - ada byk buah ceri bulat2 dlm jem tu)akak guna jem strawberi dan blueberry
Hirisan Almond (optional - ni Along tambah sendiri) -akak tak bubuh tak ada
CARA2:
1. Panaskan oven 170C.
2. Campurkan empat bahan yg pertama.
Gaulkan butter, telur & VE sehingga rata.
3. Ratakan 1/2 adunan ke dlm tin.
Sapukan jem ke atas nya & tutup dgn separuh lagi adunan.
Taburkan almond.
4.Bakar 20-25 minit Source: Diana FRD (blog Diana dah tutup)
Saiz: 8" persegi
BAHAN2:
1½ cwn Tepung Gandum*
2 st Baking Powder* (* ayak)
1 cwn Suji
½ cwn Gula Kastor
200g Butter
2 bj Telur
2 st Vanilla Essence
Jem pilihan anda (Along guna jem organik Black Cherry - ada byk buah ceri bulat2 dlm jem tu)akak guna jem strawberi dan blueberry
Hirisan Almond (optional - ni Along tambah sendiri) -akak tak bubuh tak ada
CARA2:
1. Panaskan oven 170C.
2. Campurkan empat bahan yg pertama.
Gaulkan butter, telur & VE sehingga rata.
3. Ratakan 1/2 adunan ke dlm tin.
Sapukan jem ke atas nya & tutup dgn separuh lagi adunan.
Taburkan almond.
Salam kak...
ReplyDeletecepatnya sampai sini. saya baru je salin resepi kat rumag alongz
Assalamualaikum kak Asma
ReplyDeletewah ni untuk minum ptg sedap kan!!Wah tengok anak akak dh besar gitu...
Salam kak asma,
ReplyDeletePatut la bau wangi sampai shah alam. Simpan sikit ye....
Aslmkm. Wah, laju nya KakAsma - dah siap pun. Di harap menepati citarasa.
ReplyDeletesedapnya
ReplyDeletewah mmg laju ni kak.. saya pun plan nk buat.. lum beli tpg suji lagi..
ReplyDeleteassalam K.Asma
ReplyDeletesedapnye nih, ada jem strawbery
sesuai wat minum2 waktu petang2 kan..
salam kak,
ReplyDeleteDatang mintak akak urutkan pipi kita ni...hehe
Telan air liur jer la dulu tgk menu sedap2 camni.
Sadis betul!
Salam Kak Asma..nampak menarikkk ni..harus masuk Q dulu..he he he bila boleh buat tu, tak tau lagi....
ReplyDeletetentu sedap dapat makan kuih sugee time raya jer....
ReplyDeletenampak sedaplah.. mcm rangup2 jer kek tu... hehe..
ReplyDeleteAslmkum k.Asma. belum pernah buat kek atau kuih guna suji.tengok sugee square k.Asma ni nampak menarik sbb letak jem kat tengahnya...
ReplyDeletere; daging rebus dulu dg kicap...lagi mesra rasanya.k.Asma org meniaga mmg gitu..payah nak bgtau resepi.tak mcm kitakan...resepi suka kongsi dg kawan2 diblog, agar dpt manafaat bersama.
As'salam Kak Asma
ReplyDeleteOh akak dah buat kek ni ya. ct dah amik juga resipi tapi belum ada kesempatan nak buat kak..hehehe
nampak sedap aje masa Along buat, tu yang terus amik resipi. Terima kasih kak Asma berkongsi resipi juga :)
salam kak asma. somel betul yg dlm loyang muffin tu..! saya pun suka bau masa bakar. wangi.. dan mmg sedap buat makan petang :)
ReplyDelete