salam pagi isnin..akak memang lama teragak nak makan spaghetti carbonara ni..masa membeli belah barang dapur hari tu akak sambar sos spaghetti nie..perasa cendawan.buat pun senang ajer..ada udang kejap ajer licin..makan dengan anak anak..hb akak tak makan.dia tak gemar makan western western ni..dia kata dia tekak melayu..kalau hidang mee kari ke mee bandung ke..dia suka..sib baik akak buat tak banyak..memang sedapkan..hish rugi hb akak tak suka makan..
rebus spaghetti ,bubuh garam sikit dan minyak.toskan dan ketepikan.
rebus 300gm udang,(bersihkan sebelum direbus).tuangkan sos cendawan dalam tin,kalau pekat tambahkan sedikit air,bubuh oregano dan basil..tuangkan keatas spaghetti tang telah ditoskan tadi..taburkan daun parsley..siap untuk dimakan..kalau ade parutan parmesan lagi sedap !!!
waah..selera omputih hari ni, i like i like...hehe..
ReplyDelete:-)
wah.. simple je nk wat ni..
ReplyDeletemesti cuba...