Orang len buat ayam panggang nie dah berkali-kali.Akak asyik jer terliur,bile nak buat jer ade saje bahan yang tak de..masa tengok resipi kat umah kak ina kl ade buh madu.adehhh lupa lak nak beli madu..akak gi lak umah Inahar Ali..tengok ayam panggang rosemary..akak ade yang kering punya..jadi akak buat ler olahan dengan kedua dua resipi tu,tambah itu ini dan jadilah ayam panggang nie...
akak perap terlebih lebih masa bab terlupa.bile anak akak tanya mak ape nie..baru akak teringat nak panggang..memang lazat sungguh.jadi abaikan yang tergesenggg tu yer..lembut,dan terasa semua bahan yang ade..anak anak suh buat lagi....
tapi camner nak bg resipi kalau akak main taram jer bahan2nyerkan..hanya makan ngan sos jer.tak buat pun sos lada hitam..hehehe bab dah terlebih hitammm
salam..
ReplyDeleteyang itam pahit tu boleh jadik obat.. tapi akak jgn makan pulak..makan yg comel2 jer.. tuk bb comel..
Salam asma...
ReplyDeleteAmboi...ayam panggang rosemary pulak dah...best tuh...kita pun suka panggang2 ayam nih...:)
Cane dah baby? bila due nya asma?
uda,
ReplyDeletetak sempat nak makan banyak laa uda,berebut2 seronok lak..dapat rasa sikit jer..
fzi,
ReplyDeletetu laaa asyik terliur jer tengok kat umah kengkawan,tapi ade bahan yg tak de jadi edit sana sini jadi ler ayam panggang camgini...kita due akhir bulan feb nie...
Salam Kak Asma,
ReplyDeleteKite sempat buat sekali je rosmari ni..tu pun guna ayam pencen.lepas tu tak terbuat buat dah..kena tulah agaknye.hehehe
Ijan,
ReplyDeleteakak dah dua kali buat dah nie,anak anak suka sangat.tapi yg kali kedua dah beli madu...akak bubuh,mmg sangat sedappppp...kena buat tu ijan..