Lauk tengahari nie.Ayam masak tumis lada hitam..lama tak makan ayam camgini.kegemaran hb akak ayam nie..lauk orang pantang nie...dah brapa kali dah masak..
Akak kisar bawang besar 2 biji,bawang putih 3 ulas,halia,lada hitam dalam 1 sudu besar hingga halus.panaskan minyak tumis bahan kisar hingga terbit minyak,masukkan serbuk kunyit,garam dan perasa juga asam keping..akhir sekali masukkan ayam.tambah sikit air.biar kuah jadi pekat.boleh lah diangkat...
salam kak,
ReplyDeletewaaaah sdpnya nmpk sayur kobis tuh!makan ngn nasi panas+sambal belaca+ikan masin goreng, pergh!!!! suami panggil pon xdgr kak oiiii. Kah2..
Akak sihat ke??
lauk org lam pantang ye kak...uiii...cedap...masuk lam list la ni....kobis masak lemak tu...cikmin suke sgt2...
ReplyDeleteAkak..kite KIV resipi ayam lada hitam tue utk time pantang nanti..hehehe
ReplyDeleteAmy,
ReplyDeleteakak sihat alhamdulilah,kobis masak lemak mmg sedap..hehehe tul tu rugi kalau dengar amy..buat buat takdengar je lerkan....melantok lauk camgini.
Cikmin,
ReplyDeletehaaaa org NS mmg makan lauk nitime pantang..tapi guna ikan tengiri ..cubalaa..buh lda hitam lebih sikit...
Ijan,
ReplyDeletemakan msa nie pun okay gak,tapi masa pantang lagi bagus...panas gitu....nnti masaklaa masa pantang yea