Wednesday, March 23, 2011

Nasi Ayam GorengTepung Maruku



 Assalamualaikum semua...Tayang nasi ayam ajer hari nie..jangan marah yer dah habis pong..nasi ayam nih biasa ajer.sama aja resipi nya dengan yang biasa tu..cuma kelainan nasi akak nie adalah ayam goreng nya.
Untuk kali nih akak try buat kelainan sikit pada ayam goreng nya.ada sekali tu tengok kat TV3 ada diajarkan penggunaan tepung maruku babas..jadi akak try laa buat.alhamdulilah jadi dan sedap serta rangup gitu.anak anak pun suka...

11 comments:

  1. wah sedapnya nasi ayam tu kak.. macam kat restoran lak..hehe..

    akak sihat ke?wat lama x nampak..rindu laa kat akak..umar sihat ke?dah pandai lari2 dah?hehe

    ReplyDelete
  2. Salam kak...ni dtg nak tapaw nasi ayam tuh...ada lg ker?..hukhukhuk...kakasma kembali daaaa...

    ReplyDelete
  3. sedapnya kak...
    lama dah mas tak buat nasi ayam..he..he..

    ReplyDelete
  4. kak asmaaaa..umar cihat ke?
    sedapnya nampak set nasi ayam tu
    ada kelainan la bila goreng ayam gitu
    nanti update resepi ye kak

    ReplyDelete
  5. Eh Kak Asma, hari ni pun MM masak nasi ayam (sbb tgh diserang M') so main campak2 je, ayam pun just goreng madu je...

    Nampak sedap nasi ayam Akak.. nanti klu dah update resepi.. jgn lupa war2kan satu dunia tau! :D

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum kak asma =) x pernah jumpa tepung goreng maruku tu.. hihi
    ps: kamera dh sihat?

    ReplyDelete
  7. sedap nasi ayam tu...ada lagi ke kak? nnt nak cuba jugak goreng ayam ngan tepung maruku...

    ReplyDelete
  8. Assalam kak asma,
    lama tak dengar suara..akak sihat ke tu?
    Umar dah pandai apa kak?..dah boleh berlari 100 km/hr ke?..hehe..mesti tengah active sekarang ni kan..

    ReplyDelete
  9. Assalam kak,wah ade nasi ayam besh tu lamanya saya tak buat nasi ayam ..

    ReplyDelete
  10. Yuhuuu..Kak asma... ada ke tuuu??? hehe

    Nasi ayam tu nampak sedap..resepi baru ni ayam goreng tpg muruku..mesti cuba nih..

    ReplyDelete
  11. Salam kak Asma,
    Macam best pulak dengar nya ayam goreng dgn tepung maruku. saya suka maruku, cuma tak pandai buat. pandai beli je.hihihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails