Monday, July 13, 2009

Bubur candil II

siap masak nasi lemak akak buat bubur candil ni lagi..anak anak suka nak makan.lebihan kelapa parut ade lagi.jadi akak buat laa bubur nie..senang dan sedap..ubah sikit bentuk dan warna tepung pulut ..saja bagi grand sikit...

7 comments:

  1. Alahai kak, lama sgt x makan ni. Bila nak wat ye. Dah rasa2 kt tekak ni ha.

    ReplyDelete
  2. zura,
    pas tengok bubur nie kena buat taw kalau idak sakit kat tekak tuh..hihiiii tak caya buat ler mesti lancar jer

    ReplyDelete
  3. Sedap neh... terliur la tgk bubur akak nie...org pregnant boleh makan tepung beras pulut tak Kak? kite fobia lak sekarang... takut pengsan lagi.ehehhe

    ReplyDelete
  4. ....best tu...kalau dekat kelantan kita panggil 'butir nako'(nangka) tapi bentuknya kena gentel bentuk macam biji nangka lah...hehe

    ReplyDelete
  5. ijan...
    sedap ijannnn....iye ker ijan camner sampai boleh pengsan cian nyer adek ku sorang bie..akak raskan boleh laa jan..tapi jangan banyak sangat.ingat fazilah kamsah kata kita kalau nak makan ape ape takut memudaratkan diri dan kesihatan sebelum makan baca Bismillahi tawakkal..hingga akhir.insyaallah tak ape aper.akak mmg selalu gitu..
    cubalaaa dekkk...

    ReplyDelete
  6. kak asma, sedap ar tgk bubur candil nie....dah nak mcm cendol la plak! nmpk cam lemak berkrim jea....

    panas2 nie teringat lak kat cendol peberet saye tu....huhu...nak buat malas!

    ReplyDelete
  7. fae...kalau ade tepung pulut mmg boleh buat..rasa seakan akan cendol kenyal kenyal gitu..ermmmm semangkuk tak cukup..akak kan kalau dah teragak tuh mmg usaha buat..dah buat pueh ati,,,,,hihihi..
    buat ler..senang jer tuh

    ReplyDelete